O NAMA

Počeci poslovanja vezuju se za daleku 1871, kada je osnovano prvo novosadsko sapundžijsko društvo koje je kasnije preraslo u prvu fabriku sapuna u Novom Sadu. Pod imenom Albus fabrika posluje od 1923, i za kratko vreme postaje jedan od najvećih proizvođača peraćih i brijaćih sapuna, ali i najkvalitetnijih toaletnih sapuna.

Godine 1961. Albus uvodi novu tehnologiju i počinje sa proizvodnjom deterdženata, a potom i omekšivača. U narednim decenijama Albus doživljava procvat udružujući se sa poznatim evropskim kućama (Yves Rocher, Baldoot, Ejlir) i zahvaljujući takvoj vrsti saradnje, Albus širi svoj asortiman i na proizvodnju kozmetičkih proizvoda. Značajna godina za poslovanje je 1997, kada Albus postaje prvi proizvođač deterdženata koji dobija sertifikat ISO 9001.

Od 2005. Albus se nalazi u sastavu Invej holdinga i dobija snažan podsticaj za dalji razvoj. Danas Albus predstavlja renomiranog proizvođača na domaćem tržštu na polju kućne hemije i lične kozmetike, sa širokom lepezom proizvoda.

Posle 150 godina tradicije i proizvodnje naš cilj je isti – da proizvodimo proizvode visokog kvaliteta, kako bismo odgovorili visokim zahtevima tržišta, ali i poboljšali i ulepšali svakodnevni život naših potrošača.