Website Analytics (Google Analytics)

Ovaj vebsajt koristi Google Analytics, servis kompanije Google („Google“) za analizu internet stranica. Google Analytics upotrebljava specifičnu vrstu kolačića koji se skladišti na Vašem kompjuteru i omogućava analizu Vašeg korišćenja našeg vebsajta. Informacije o Vašem korišćenju ovih internet stranica, a koje se generišu putem kolačića, obično se šalju na server Google u SAD i tamo se čuvaju.
Želeli bismo da naglasimo da je primena Google Analytics proširena na ovom vebsajtu kako bi uključila i kod „gat.anonymizeIp();“ kako bi se obezbedilo anonimno snimanje IP adresa (takozvano IP maskiranje). Zbog anonimizacije IP adresa na ovom vebsajtu, Vašu IP adresu Google skraćuje na teritoriji Evropske unije i država članica Evropske ekonomske zone. Samo u izuzetnim slučajevima se cela IP adresa šalje na Google-ov server u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se skraćuje. Google je obuhvaćen EU-SAD sporazumom Štit privatnosti (Privacy Shield) (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework)
Google upotrebljava ove informacije u naše ime kako bi analizirao Vašu upotrebu ovog vebsajta sa svrhom sastavljanja izveštaja o aktivnostima na ovom vebsajtu i kako bi pružio dodatne usluge u vezi sa korišćenjem internet stranica i interneta. Radi ostvarenja ove svrhe, Google može takođe da prenese te informacije dole-navedenim trećim licima. IP adresa koju vaš internet pretraživač šalje ne spaja se u kontekstu usluge Google Analytics-a sa ostalim podacima Google-a.
Možete da onemogućite skladištenje kolačića određenim podešavanjem pomoću softvera Vašeg internet pretraživača. Osim toga, možete onemogućiti Google-u da snima podatke koji se odnose na Vašu upotrebu vebsajta, koje je kolačić generisao (što uključuje i IP adresu) i da obrađuje ove podatke, i to preuzimanjem i instaliranjem dodataka (plug-ins) internet pretraživača koji su dostupni
na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Podaci o trećim licima: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dablin 4, Irska, Fax: +353 (1) 436 1001.
Uslovi pružanja usluge Google Analytics:
https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, Opšti pregled pravila o bezbednosti i privatnosti Google Analytics:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, kao i Google-ova Pravila privatnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=en.
Ovaj vebsajt koristi Google Analytics za analizu protoka posetilaca nezavisno od vrste uređaja, i to na osnovu korisničkog identifikacionog broja (ID). Možete da onemogućite praćenje Vašeg korišenja više uređaja na Vašem Google nalogu u delu „Moje informacije“ („My information“), „Lični podaci“ („Personal information“).
Upotrebljeni kolačići: tip B.
Trajanje kolačića: do 12 meseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koji su postavljeni na ovom vebsajtu).
Maksimalni rok čuvanja podataka: do 36 meseci.
Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

2.2.1 Funkcije oglašavanja putem usluge Google Analytics

Ako ste saglasni sa upotrebom funkcija oglašavanja putem usluge Google Analytics, ovaj vebsajt će, osim standardnih funkcija, koristiti proširene funkcije usluge Google Analytics. Funkcije oglašavanja usluge Google Analytics implementirane na ovoj web-lokaciji uključuju demografske podatke usluge Google Analytics i izveštavanje o interesovanjima posetilaca ovog vebsajta.

Zajedno koristimo kolačiće prve strane (npr. Kolačići Google Analytics-a) i kolačiće treće strane (npr. DoubleClick kolačići) kako bismo u anonimnom i agregatnom obliku ocenili demografske karakteristike i interesovanja posetilaca našeg vebsajta. Koristimo ove informacije kako bismo poboljšali naš vebsajt.

Možete da sprečite učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera internet pretraživača u skladu sa tim; b) putem postavki Google oglasa na https://www.google.com/ads/preferences/?hl=hr; c) podešavanjem Vaših postavki kolačića kliknite ovde. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije ove ponude.

Maksimalni rok čuvanja podataka: do 36 meseci.
Pravni osnov: član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.2.2 A/B testiranje

Ovaj vebsajt takođe sprovodi analizu ponašanja korisnika putem tzv. A / B testiranja. U zavisnosti od dodele Vašeg profila, možemo da Vam pokažemo naše internet stranice donekle različitog sadržaja. To nam omogućava analizu i redovno poboljšavanje naših usluga, kao i da ih učinimo zanimljivijim za Vas kao korisnika.
Za potrebe ove analize, kolačići se skladište na Vašem kompjuteru. Tako prikupljene informacije čuvaju se isključivo na serveru u Evropskoj uniji. Skladištenje kolačića možete onemogućiti pravilnim podešavanjem pomoću softvera internet pretraživača.
Pre sprovođenja analiza, IP adrese se dalje obrađuju u skraćenom obliku, tako da ne postoji mogućnost direktnog ličnog kontakta. IP adresa koju Vaš internet pretraživač prenosi nije spojena s drugim podacima koje smo prikupili.
Podaci su dostupni od strane naših pružalaca analitičkih usluga sa sedištem u EU.

Trajanje kolačića: do dve (2) godine (ovo se odnosi samo na kolačiće postavljene na ovom vebsajtu).
Maksimalni rok čuvanja podataka: do 36 meseci.
Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

2.3 Dodaci („plugins“) za društvene mreže

Dodaci za društvene mreže („pluginovi“) se upotrebljavaju na našim internet stranicama, naročito Facebook dugme „Podeli“ ili „Podeli s prijateljima“, pri čemu vebsajtom facebook.com upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dablin 2, Irska, je odgovoran za Facebook.com u Evropi. Ovi dodaci su obično označeni logotipima Facebook-a.
Iz razloga vezanih za privatnost podataka, odlučili smo da našem vebsajtu ne koristimo neposredne dodatke za društvene mreže. Umesto toga, upotrebljavamo tzv. „Shariff“ rešenje. Pomoću Shariffa, u mogućnosti smo da odredimo kada i da li će se uopšte podaci slati operatoru konkretne društvene mreže. Iz tog razloga, nema automatskog prenosa podataka društvenim mrežama kao što su Facebook, Google+, Twitter ili Pinterest kada jednom pristupite našim internet stranicama. Podaci će se prenositi društvenim mrežama jedino ako stvarno kliknete na određeno dugme društvene mreže. U tom slučaju, Vaš internet pretraživač uspostavlja vezu sa serverima konkretne društvene mreže. Klikom na konkretno dugme (npr. „Prosledi dalje“, „Podeli“ ili „Podeli s prijateljima“) pristajete da Vaš internet pretraživač stvori vezu sa serverima odgovarajućih društvenih mreža i da prenosi podatke o korišćenju operatoru konkretne društvene mreže i obrnuto. Mi nemamo nikakvu kontrolu nad prirodom i obimom podataka koji tada prikupljaju društvene mreže.
Operatori društvenih mreža skladište podatke prikupljene o Vama u obliku korisničkog profila i upotrebljavaju ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajniranja svojih internet stranica na osnovu potražnje. Takva vrsta obrade sprovodi se naročito (takođe i za neprijavljene korisnike) za prikazivanje oglašavanja na osnovu potražnje (tzv. „demand-fair“), kao i radi informisanja ostalih korisnika društvene mreže o Vašim aktivnostima na našim internet stranicama. Imate pravo da prigovorite stvaranju takvih korisničkih profila, s tim da morate da kontaktirate pružaoce konkretnog dodatka za društvene mreže kako biste ostvarili ovo pravo.
Pomoću tih dodataka, pružamo priliku interakcije s društvenim mrežama i ostalim korisnicima, tako da možemo da poboljšamo našu ponudu i učinimo je zanimljivijom za Vas kao našeg korisnika. Podaci se prenose bez obzira na to da li imate nalog kod konkretnog pružaoca dodatka i jeste li prijavljeni tamo. Ako ste prijavljeni kod konkretnog pružaoca dodatka, Vaši podaci koje smo prikupili će biti prosleđeni direktno Vašem postojećem nalogu kod pružaoca dodatka. Ako kliknete na dugme za aktivaciju i, na primer, povežete se sa internet stranicom, pružalac dodatka takođe će sačuvati ove informacije u Vašem korisničkom nalogu i podeliti ih javno s Vašim kontaktima. Preporučujemo da se redovno odjavljujete nakon upotrebe društvene mreže, naročito pre aktiviranja dugmeta, jer ćete na taj način izbeći snimanje u svoj profil koji se nalazi kod pružaoca dodatka.
Za više informacija o svrsi i obimu prikupljanja podataka i njihove dalje obrade od strane pružaoca dodatka, molimo da pogledate politike privatnosti ovih pružalaca koji su navedeni ispod. Oni će Vam takođe pružiti dodatne informacije o Vašim pravima u tom smislu i mogućnostima podešavanja opcija kako biste zaštitili svoju privatnost.

 1. a) Facebook Inc.1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD;
  http://www.facebook.com/policy.php.
  za više informacije o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084,
  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo.
  Facebook je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
 2. b) Google Inc.1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, SAD;
  https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de.
  Google je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2.4 Prijava putem društvenih mreža

Da biste se registrovali i prijavili na Vaš korisnički nalog, imate mogućnost autentifikacije s postojećim profilom na jednoj od sledećih društvenih mreža, Facebook ili Google+, kao i, na kraju, mogućnost registracije ili prijavljivanja.
U tu svrhu, na stranici za registraciju ili stranici za prijavu pronaći ćete odgovarajući simbol društvenih mreža koje naš vebsajt podržava. Pre uspostavljanja veze s pružaocima usluge, potreban je Vaš pristanak na postupak i prenos podataka opisan u nastavku:
Klikom na odgovarajući simbol otvara se novi prozor (tzv. aplikacija) u kojem se morate prijaviti sa svojim podacima za prijavu na društvenoj mreži. Nakon što se uspešno prijavite, društvena mreža će Vas obavestiti koji će nam podaci biti prosleđeni za proveru autentičnosti kao deo postupka registracije ili prijave. Ako se složite s ovim prenosom podataka, polja koja su nam potrebna za registraciju popuniće se prenesenim podacima. Informacije koje tražimo za registraciju ili prijavu su (i) Vaše ime i prezime i (ii) Vaša adresa e-pošte.
Isključivo nakon Vašeg izričitog pristanka na korišćenje prenesenih i traženih podataka, Vaši će podaci biti sačuvani i upotrebljeni za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Ne postoji veza van procesa provere autentičnosti između Vašeg korisničkog naloga kod nas i Vašeg naloga na odgovarajućoj društvenoj mreži.
Da biste izvršili postupak provere autentičnosti za registraciju i prijavu, vaša IP adresa prenosi se serverima odgovarajućih društvenih mreža. Nemamo uticaj na svrhu i obim prikupljanja podataka i na njihovu dalju obradu na tim serverima. Za dodatne informacije pročitajte podatke o zaštiti podataka konkretnog pružaoca usluga:

 1. a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD;
  http://www.facebook.com/policy.php
  više informacija o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084,
  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications as well as
  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo
  Facebook je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield),, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
 2. b) Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, SAD; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de.
  Google je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Facebook Connect

Ako je na ovoj vebsajtu postavljen takozvani “Facebook Connect Button”, možete se prijaviti na naš vebsajt putem svojih Facebook korisničkih podataka. Pored toga, Facebook Connect može automatski uključiti informacije o Vašim aktivnostima na našem vebsajtu na Vaš Facebook profil. U tom smislu, kada aktivirate to dugme, dobićete i priliku da date svoju izričitu saglasnost za pristupanje Vašim Facebook korisničkim podacima i za objavljivanje informacija i aktivnosti na Vašem Facebook profilu. Korišćenje dodatnih podataka (npr. kontaktiranje putem vaše e-adrese) vrši se samo uz Vašu prethodnu izričitu saglasnost. Napominjemo da Facebook dobija informacije o aplikaciji ili internet stranici putem usluge Facebook Connect, uključujući i ono što radite. Da bi prilagodili postupak povezivanja, u nekim će slučajevima Facebook možda primiti ograničenu količinu informacija pre odobrenja aplikacije ili internet stranice. Svrha i obim prikupljanja podataka, te dalja obrada i korišćenje podataka od strane Facebooka, kao i Vaša prava u tom pogledu i opcije postavki za zaštitu Vaše privatnosti sadržani su u pravilima o privatnosti kompanije Facebook na adresi:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php više informacija o prikupljanju podataka http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i
http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo
Facebook je regulisan sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Informacije o privatnosti vezane uz analitiku stranice
Facebook Irska i administrator stranice zaključili su sporazum o utvrđivanju svojih odgovornosti prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR). Osnovu sporazuma možete pronaći ovde. Kontakt podatke administratora stranice možete pronaći u našim Pravilima o privatnosti.
Uz pomoć analitike stranice prikupljamo statističke informacije i zbirne podatke koji nam pomažu da razumemo kako ljudi reaguju na našu stranicu, kako bismo njen sadržaj poboljšali ili procenili. To je naš legitimni interes shodno članu 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

2.5 YouTube Video

U naš vebsajt uključili smo YouTube videozapise koji su uskladišteni na http://www.YouTube.com i mogu se gledati direktno s našeg vebsajta. Sve je to uključeno u “prošireni način zaštite podataka”, tj. nema podataka o Vama kao korisniku koji će se preneti na YouTube ako ne kliknete na videozapise da biste počeli da ih reprodukujete. Samo kada reprodukujete videozapise, podaci koji se spominju u sledećem odeljku preneće se na YouTube. Nemamo uticaj na ovaj prenos podataka.

Kada posetite naš vebsajt, YouTube prima informacije da ste pristupili odgovarajućoj stranici u okviru našeg vebsajta. Pored toga, preneće se i podaci navedeni u Delu 2 ove Politike privatnosti. To je nezavisno od toga da li YouTube korisnički nalog postoji ili ne postoji. Ako ste prijavljeni na Google, Vaši će podaci biti direktno povezani s Vašim nalogom. Ako ne želite da budete povezani s Vašim profilom na YouTube-u, morate da se odjavite pre aktiviranja dugmeta. YouTube skladišti Vaše podatke kao korisničke profile i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i / ili dizajna internet stranica na zahtev. Takva procena odvija se posebno (čak i za neprijavljene korisnike) kako bi omogućila oglašavanje zasnovano na potražnji i informisala druge korisnike društvene mreže o Vašim aktivnostima na našem vebsajtu. Imate pravo da sprečite stvaranje tih korisničkih profila, s tim da morate da kontaktirate YouTube kako biste to ostvarili.

Više informacija o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane YouTube-a potražite u pravilima o privatnosti. Tu ćete takođe pronaći dodatne informacije o svojim pravima i mogućnostima postavljanja opcija kako biste zaštitili Vašu privatnost: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; Google je regulisan EU-SAD sporazumom Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2.6 Internet oglašavanje

2.6.1 Google Ads (prethodno Google Adwords)

2.6.1.1 Google Ads konverzije

Koristimo Google Ads usluge kako bismo skrenuli pažnju na naše atraktivne ponude uz pomoć materijala za oglašavanje (tzv. Google Ads) na spoljnim vebsajtovima. U odnosu na podatke reklamnih kampanja, možemo da odredimo koliko su uspešne pojedine mere oglašavanja. Hteli bismo da Vam prikazujemo oglase koji su Vam interesantni, kako bismo naš vebsajt učinili zanimljivijim, te kako bismo verodostojno izračunali troškove oglašavanja.
Google dostavlja reklamne materijale putem takozvanih “pružalaca usluga oglašavanja”. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće pružalaca usluga oglašavanja, pomoću kojih se mogu meriti određeni parametri za merenje uspeha, kao što je umetanje oglasa ili broj klikova korisnika. Ako pristupite našem vebsajtu preko Google oglasa, Google Ads pohranjuje kolačić na Vaš uređaj. Ovi kolačići obično ističu nakon 30 dana i nisu namijenjeni da Vas lično identifikuju. Za ovaj kolačić, jedinstvena identifikaciona oznaka kolačića, broj pojavljivanja oglasa po položaju (učestalost), broj pojmova po postavljanju oglasa (učestalost), poslednji pojam (bitan za konverziju nakon pregleda), te informacije o isključivanju (oznaka da korisnik više ne želi da bude kontaktiran), obično se skladište kao analitičke vrednosti.
Ovi kolačići omogućavaju Google-u da prepozna Internet pretraživač. Ako korisnik poseti određene mesta Ads korisničke stranice, a kolačić pohranjen na njegovom uređaju nije istekao, Google i korisnik mogu da prepoznaju da je korisnik kliknuo oglas i preusmeriti ga na ovu stranicu. Svakom Ads korisniku dodeljuje se drugi kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem internet stranica Ads korisnika. Ne prikupljamo i ne obrađujemo bilo koje lične podatke u gore navedenim merama oglašavanja. Od Google-a primamo samo statističke procene. Na osnovu tih procena možemo da prepoznamo koja je od mera oglašavanja posebno efikasna. Ne primamo nikakve druge podatke od upotrebe reklamnog materijala; ne možemo da identifikujemo korisnike na osnovu tih podataka.
Zbog upotrebe marketinških alata, pretraživač automatski pokreće direktnu vezu s Google serverom. Nemamo uticaj na obim i dalju upotrebu podataka koje Google prikuplja upotrebom ovog alata, te Vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Ads konverzije, Google prima podatke da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Google-ovu uslugu, Google može povezati Vašu posetu s Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani na Google-u ili se niste prijavili, moguće je da serveri mogu dobiti i sačuvati Vašu IP adresu.

2.6.1.2 Google Ads remarketing

Uz Google Ads uslugu koristimo funkciju remarketinga. Funkcija nam omogućava da korisnicima naših internet stranica predstavimo oglase na osnovu njihovih interesovanja na drugim web stranicama unutar Google-ove oglašavačke mreže (putem Google pretraživanja ili YouTube-a, tzv. “Google ads” ili na drugim web stranicama). U tu svrhu analizira se interakcija korisnika na našoj web stranici, npr. šta interesuje korisnika, kako bi se korisnicima moglo prikazati ciljano oglašavanje čak i nakon posete našoj web stranici na drugim stranicama. Da bi to bilo moguće, Google u pretraživaču čuva broj korisnika koji posete određene Google-ove usluge ili web stranice unutar Google Display mreže. Taj broj, poznatiji kao “kolačić”, koristi se za beleženje poseta korisnika. Broj se koristi za jedinstveno prepoznavanje internet pretraživača na određenom uređaju, a ne za prepoznavanje osobe; lični podaci se ne skladište.

Možete sprečiti učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu s tim, posebno blokiranjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) isključivanjem kolačića za praćenje konverzije podešavanjem pretraživača tako da su kolačići blokirani domenom www.googleadservices.com, https://www.google.de/settings/ads, ova se postavka briše kada izbrišete kolačiće; c) deaktiviranjm oglasa zasnovanih na interesu pružalaca usluga koji su deo kampanje za samoregulaciju “O oglasima” putem linka http://www.aboutads.info/choices, postavke koja se briše kada izbrišete kolačiće; d) trajnim deaktiviranjem Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chrome-a u Vašim pretraživačima putem linka http://www.google.com/settings/ads/plugin, e) podešavanjem postavki kolačića u skladu s tim (kliknite ovde). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći u celosti da koristite sve funkcije ove ponude.

Više informacija o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane Google-a potražite u pravilima o privatnosti. Tu ćete takođe pronaći dodatne informacije o Vašim pravima i mogućnostima podešavanja opcija kako biste zaštitili Vašu privatnost:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy ;Google je regulisan sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Alternativno, naći ćete i više informacija na internet stranici Inicijative za mrežno oglašavanje (NAI) na adresi http://www.networkadvertising.org.

Upotrebljeni kolačići: tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo 2.1,2.1.1,2.1.2,2.1.3,2.1.4 ove politike privatnosti

Trajanje kolačića: do jednog (1) meseca (ovo se odnosi samo na kolačiće postavljene na ovom vebsajtu).

2.6.2 Google Remarketing

Nadalje, upotrebljavamo aplikaciju Google Remarketing kako bismo Vas ponovo kontaktirali u periodu od 12 meseci. Uz ovu aplikaciju nakon posete našem vebsajtu, naši se oglasi mogu prikazati kada nastavite da koristite internet. To se vrši pomoću kolačića, koji se koriste za beleženje i procenu Vašeg korisničkog ponašanja od strane Google-a prilikom poseta raznim internet stranicama. Na taj način Google može utvrditi Vaše prethodne posete našem vebsajtu. Prema Google-ovim vlastitim izjavama, Google ne spaja podatke prikupljene u kontekstu remarketinga s Vašim ličnim podacima koje Google može da skladišti. Prema Google-u, naročito se pseudonimizacija koristi za remarketing.Upotrebljeni kolačići: tip C.
Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.6.3 Campaign Manager (prethodno DoubleClick)

Ovaj vebsajt takođe koristi Google-ov alat za online marketing Campaign Manager. Campaign Manager upotrebljava kolačiće za prikaz oglasa koji su bitni za korisnike, poboljšanje izveštavanja o sprovođenju kampanje ili sprečavanje korisnika da više puta pregledaju iste oglase. Google koristi identifikaciju kolačića kako bi se pratilo koji se oglasi prikazuju u kojem pretraživaču i kako bi se sprečilo prikazivanje oglasa više od jednog puta. Osim toga, Campaign Manager može upotrebljavati identifikaciju kolačića za prikupljanje konverzija povezanih sa zahtevima za oglase. To je slučaj, na primer, kada korisnik vidi Campaign Manager oglas i kasnije poseti internet stranicu oglašivača s istim pretraživačem i tamo nešto kupuje. Prema Google-u, Campaign Manager kolačići ne sadrže nikakve lične podatke.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Google-ovim serverom nakon posete našoj Internet stranici. Nemamo uticaj na količinu i dalju upotrebu podataka prikupljenih od strane Google-a upotrebom ovog alata, te Vas stoga obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom usluge Campaign Manager, Google prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Google-ovu uslugu, Google može povezati Vašu posetu s Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani na Google-u ili se niste prijavili, moguće je da pružaoci usluga mogu dobiti i sačuvati Vašu IP adresu.

Pritom, Campaign Manager (DoubleClick Floodlight) kolačići omogućavaju nam da proverimo da li preduzimate određene radnje na našim internet stranicama nakon pregledavanja jednog od naših prikaza / video oglasa na Google-u ili drugim platformama putem usluge Campaign Manager ili klikom na jedan od njih (praćenje konverzija). Campaign Manager upotrebljava taj kolačić za razumevanje sadržaja s kojim ste stupili u interakciju na našim internet stranicama kako bismo Vam kasnije mogli poslati ciljano oglašavanje.

Možete da sprečite učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu s tim, posebno blokiranjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) isključivanjem kolačića za praćenje konverzije podešavanjem pretraživača tako da su kolačići blokirani domenom www.googleadservices.com, https://www.google.de/settings/ads, ova se postavka briše kada izbrišete kolačiće; c) deaktiviranjem oglasa zasnovanih na interesu pružalaca usluga koji su deo kampanje za samoregulaciju “O oglasima” putem linka http://www.aboutads.info/choices, postavke koja se briše kada izbrišete kolačiće; d) trajnim deaktiviranjem Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chrome-a u Vašim pretraživačima putem linka http://www.google.com/settings/ads/plugin, ili e) podešavanjem Vaših postavki kolačića (kliknite ovde). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći u celosti da koristite sve funkcije ove ponude.

Osim toga, možete onemogućiti da Google prikuplja podatke koje generišu kolačići, a odnose se na Vašu upotrebu internet stranica i obradu tih podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatka pretraživača koji je dostupan pod stavkom “Postavke ekrana”, “Dodatak za deaktiviranje Campaign Manager “na adresi https://support.google.com/adsense/answer/142293?hl=en

Dodatne informacije o Campaign Manager-u od Google-a dostupne su na adresi https://www.google.de/doubleclick and http://support.google.com/adsense/answer/2839090,kao i za obradu podataka generalno na Google-u: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; Alternativno, naći ćete i više informacija na internet stranici Inicijative za mrežno oglašavanje (NAI) na adresi http://www.networkadvertising.org. Google je regulisan EU-SAD sporazumom Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Upotrebljeni kolačići: tip B i tip C. Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.6.4 Adform

Ovaj vebsajt takođe koristi alat za online marketing Adform kompanije Adform Nemačka GmbH. Adform upotrebljava kolačiće za prikazivanje oglasa koji su relevantni za korisnike, poboljšanje izveštavanja o sprovođenju kampanje ili sprečava prikazivanja istog oglasa više od jednom. Adform koristi kolačiće kako bi se pratilo koji se oglasi prikazuju u kojem pretraživaču i kako ih ne bi prikazivali više puta. Osim toga, Adform može upotrebljavati kolačiće za prikupljanje konverzija povezanih sa zahtevima za oglase. To je slučaj, na primer, kada korisnik vidi oglas Adform, a kasnije poseti web stranicu oglašivača s istim pretraživačem i nešto kupi. Prema Adformu, kolačići ne sadrže nikakve lične podatke, kao što su adresa e-pošte, ime ili adrese.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Adform serverom nakon što posetite našu web stranicu. Nemamo uticaj na količinu i dalju upotrebu podataka prikupljenih putem Adforma i zato vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Adforma, Adform prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas.

Osim toga, Adform kolačići omogućavaju nam da shvatimo jeste li izvršili određene radnje na našim web-lokacijama nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih video-oglasa na Adformu ili drugim platformama putem Adforma ili klikom na jedan (praćenje konverzije). Adform koristi ovaj kolačić za razumevanje sadržaja s kojim ste bili u interakciji na našim web stranicama kako bismo Vam kasnije mogli posvetiti ciljano oglašavanje.

Možete da sprečite svoje učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu sa tim, posebno blokiranjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) deaktiviranjem kolačića iz Adforma putem pretraživača na https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/opt-out/ c) podešavanjem postavki kolačića (kliknite ovde). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije u celosti. Više informacija o Adformu potražite na adresi https://site.adform.com/, a u vezi sa zaštitom podataka na adresi Adform Germany GmbH: https://site.adform.com/privacy-center/overview.

Upotrebljeni kolačići: tip C.Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.6.5 Facebook Custom Audiences (“Facebook Pixel”)

Ovaj vebsajt takođe koristi funkciju remarketinga “Prilagođena publika” kompanije Facebook Inc. (“Facebook”) kako bismo Vas ponovo kontaktirali u roku od 12 meseci. To korisnicima internet stranice omogućava da vide oglase u skladu sa njihovim interesovanjima (“Facebook oglasi”) kada posećuju društvenu mrežu Facebook ili druge internet stranice.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Facebook serverom. Nemamo uticaj na obim i dalju upotrebu podataka prikupljenih od strane Facebook-a korišćenjem ovog alata i zato Vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Facebook Custom Audience, Facebook prima informaciju da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Facebook uslugu, Facebook može povezati Vašu posetu sa Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani na Facebook-u ili se niste prijavili, moguće je da pružalac usluga može dobiti i sačuvati Vašu IP adresu i ostale podatke za identifikaciju.

Funkcija “Facebook Custom Audiences” može se deaktivirati u postavkama kolačića [link] i za prijavljene korisnike na adresi https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

Upotrebljeni kolačići: tip B i tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo 2.1,2.1.1,2.1.2,2.1.3,2.1.4 ove politike privatnosti.
Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

:

2.7 Google Tag Manager

Ovaj vebsajt koristi Google Tag Manager. Ova usluga omogućava upravljanje oznakama internet stranica putem interfejsa. Google Tag Manager implementira samo oznake. To znači da se ne koriste kolačići i ne prikupljaju lični podaci. Google Tag Manager pokreće druge oznake koje pak po potrebi prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager ne poseže za tim podacima. Ako je na nivou domena ili kolačića izvršena deaktivacija, ona ostaje validna za sve oznake praćenja ukoliko je implementirana s Google Tag Managerom.